Luister naar uw voeten!

De twee hardste werkers verliezen we te vaak uit het oog: onze voeten. Wees ervan bewust wat uw voeten allemaal voor u doen. Ze krijgen bijna nooit de verzorging die ze verdienen.
Pijnlijke voeten zijn niet normaal. Verdring pijn aan uw voeten dus niet, maar doe er wat aan! De meeste voetproblemen zijn op te lossen,  uw pedicure kan daar vaak een belangrijke bijdrage aan leveren.

Voorkom ingegroeide teennagels
Een ingroeiende teennagel is een pijnlijke aandoening – meestal aan de grote teennagel – die zo snel mogelijk moet worden verholpen.
De grootste risicofactoren voor het ontstaan van ingroeiende teennagels zijn:
– druk door slecht passende schoenen
– het verkeerd (te kort) knippen van nagels
– een weke nagelomgeving door transpiratie.

Voorkom problemen bij het knippen van uw nagels
Het goed knippen van uw teennagels is erg belangrijk en kan veel problemen voorkomen. Gebruik bij voorkeur een goede nagelknipper of nageltang, knip de nagels recht af en vooral niet te kort. De hoeken mag u zo nodig iets afronden met een vijl. Knip uw nagels niet rond om het ingroeien van teennagels te voorkomen.

Laat kloven behandelen
Kloven zijn plekken waar de huid gespleten is doordat deze minder elastisch is geworden. Kloven komen meestal  aan de hiel voor,  waar de huid vaak extra droog is.
Om kloven te voorkomen: iedere avond uw voeten insmeren met een speciale voetencrème.
Als er echt een kloof dreigt te ontstaan, laat u dan behandelen bij de pedicure. Dit voorkomt veel pijn!

Schoenen kopen
Goed passende schoenen zijn een weldaad voor uw voeten. Koop uw schoenen daarom liever ’s middags. Uw voeten zijn dan iets meer opgezwollen dan ’s ochtends. Op deze manier voorkomt u onnodig knellende schoenen en…..voetproblemen!
Let bij uw aanschaf ook op de breedte van de schoen! (dit is wat anders dan een maatje groter nemen)

Schimmelinfectie aan de voethuid of nagels
Heeft u last van een schimmelinfectie aan de voethuid of nagels, gebruik dan een aparte schone handdoek voor het afdrogen van uw voeten. Voorkom besmetting en/of uitbreiding en koop producten voor behandeling.


Ontwikkeld door Tom Miedema